Aktuálně

15. 9. 201413:22

Vláda jednala s hejtmany o rozpočtu, čerpání peněz z fondů EU i dopravě

Kabinet premiéra Bohuslava Sobotky v pondělí 15. září projednal společně se zástupci Asociace krajů ČR především návrh státního rozpočtu a rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na příští rok či čerpání prostředků z evropských fondů.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Vláda premiéra Sobotky jednala s Asociací krajů ČR o plánovaných krocích koaliční vlády za dobu svého fungování již potřetí. Pravidelná zasedání budou pokračovat i nadále.

Premiér Bohuslav Sobotka potvrdil na dnešním jednání hejtmanům záměr vlády najít prostředky na pomoc krajů při financování rekonstrukcí mostů a silnic 2. a 3. třídy, a to zejména těch, které jsou napojeny na páteřní komunikace.

Dalšími tématy jednání zástupců vlády s hejtmany byly kromě přípravy státního rozpočtu také dotace spojené s financováním zdravotního pojištění, zvýšení příjmů krajů od 1. ledna 2016 na základě novely zákona o rozpočtovém určení krajů či problematika školství.

Návrh státního rozpočtu pro rok 2015 projedná vláda tento týden ještě v rámci tripartity se zástupci zaměstnanců a zaměstnavatelů.