Aktuálně

30. 1. 201515:54

Státní tajemník povečeřel s Věrou Jourovou a českými europoslanci

V úterý 27. ledna 2015 uspořádalo Stálé zastoupení ČR při EU setkání komisařky pro spravedlnost, spotřebitele a rovnost pohlaví Věry Jourové s českými poslanci Evropského parlamentu. Akce se zúčastnil také státní tajemník ČR pro evropské záležitosti Tomáš Prouza.

Stálý představitel ČR při EU velvyslanec Martin Povejšil přivítal na takřka „domácí půdě“ českou zástupkyni v nové Evropské komisi, komisařku Věru Jourovou, státního tajemníka pro evropské záležitosti Tomáše Prouzu a téměř všechny poslance Evropského parlamentu reprezentující ČR.

Během setkání na Stálém zastoupení se poslanci zajímali především o působení Věry Jourové v Evropské komisi a možnostech vzájemné spolupráce. Důležitým tématem večera bylo rovněž prosazování Čechů v institucích EU a možnost spojit síly všech zúčastněných v této důležité oblasti, kde má ČR dlouhodobé rezervy. Debata se dotkla také problematiky informování o evropských záležitostech a posledního vývoje po teroristických útocích v Paříži.

Pracovní setkání s českými poslanci Evropského parlamentu se zajímavými hosty jsou doplněním tradičních schůzek s poslanci, která Stálé zastoupení pravidelně pořádá s cílem výměny názorů a informací, zejména před zasedáními Evropské rady.

zdroj: webové stránky Stálého zastoupení ČR při EU