Aktuálně

9. 2. 201516:45

Vláda podpořila další významnou investici, která přinese 1 300 nových pracovních míst

Vláda ČR dnes na svém jednání odsouhlasila mandát premiérovi Bohuslavu Sobotkovi podepsat Memorandum o spolupráci mezi ČR, společností ŠKODA AUTO, a. s., a Královéhradeckým krajem. Investice do rozšíření výroby v strategické průmyslové zóně Solnice – Kvasiny předpokládá vytvoření až 1 300 pracovních míst.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Jsem rád, že se vládě daří plnit své závazky, získávat nové investice a vytvářet nová pracovní místa. V roce 2014 podpořila vláda 149 investičních projektů, díky nimž se vytvoří téměř 15 tisíc nových pracovních míst,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Nová investice společnosti Škoda Auto, kterou dnes vláda podpořila, bude v minimální výši 7,2 miliardy korun, přinese až 1 300 nových pracovních míst a v návaznosti se očekává vznik dalších přibližně 400 nových pracovních míst mezi regionálními dodavateli.

Rozšíření výroby Škody v Kvasinách předseda vlády osobně podpořil jednáním v centrále Volkswagenu ve Wolfsburgu během své loňské návštěvy Německa.

V souvislosti s investicí bude nutné podpořit realizaci nové strategické průmyslové zóny o velikosti 51,62 hektaru, navazující na stávající strategickou průmyslovou zónu Kvasiny. Zároveň bude vybudována nezbytná veřejná infrastruktura v dotčené oblasti Královéhradeckého kraje.

Za dvanáct měsíců fungování podpořila vláda Bohuslava Sobotky řadu významných investic, které generují tisíce pracovních míst. Klíčovými investicemi v minulém roce byly 4 projekty v souhrnné hodnotě 30 miliard korun: Nexen Tire, Hyundai Mobis, Lego a JC Interiors.

Seznam úspěšných investic, které podpořila vláda Bohuslava Sobotky
Název společnosti Umístění investice Investice (v mil. Kč) Počet pracovních míst
Nexen Tire (výroba pneumatik) SPZ Triangle 22 800 více než 1000
Škoda Auto a.s. (rozšíření výroby) Kvasiny 7 200 více než 1300
Hyundai Mobis (výroba světlometů) SPZ Ostrava - Mošnov 4 000 900
Amazon (logistické centrum) Dobrovíz 100 1500
Lego Production s.r.o. (výroba hraček) Kladno 1 730 více než 600
JC Interiors (rozšíření výroby palubních přístrojových desek a dveřních panelů)
SPZ Triangle 1 300 500