Aktuálně

24. 2. 201513:00

Česká delegace v čele s premiérem Sobotkou zahájila pracovní návštěvu Korejské republiky

Předseda vlády Bohuslav Sobotka spolu s ministrem dopravy Danem Ťokem a dalšími zástupci vládní delegace přiletěli v úterý 24. února 2015 do Soulu a zahájili pracovní návštěvu Korejské republiky. Jde o další cestu, kterou chce nová vláda posílit především ekonomickou diplomacii a podpořit získávání nových zahraničních investic.

Ve středu 25. února premiér Sobotka zahájí podnikatelské fórum v Soulu a zúčastní se zahájení investičního semináře Invest in the Czech Republic. Na programu je také návštěva Korejského demilitarizovaného pásma a jednání předsedy vlády s předsedou Národního shromáždění Korejské republiky Chungem Ui-hwou. Vpodvečer se premiér Bohuslav Sobotka zúčastní otevření výstavy v Českém centru.

Návštěva česká delegace v Koreji potrvá do 27. února. Premiér se během cesty mimo jiné setká s prezidentkou Korejské republiky paní Pak Kun-hje a navštíví automobilový závod Hyundai a společnost Nexen, které jsou významnými investory v České republice. Delegaci kromě premiéra a ministra dopravy tvoří náměstci ministrů obrany, zahraničních věcí, průmyslu a obchodu a náměstkyně ministryně pro místní rozvoj. Vládní delegaci do Korejské republiky doprovází také početná podnikatelská mise, včetně zástupců vědeckých institucí.


Program 24. února 2015

Čas: Jižní Korea (Česká republika)

Cestu předsedy vlády můžete také sledovat na sociálních sítích Twitter a Facebook.