Aktuálně

30. 5. 201517:20

Premiér Sobotka navštívil Jihočeský kraj

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil v sobotu 30. května 2015 v rámci pravidelných cest do regionů Jihočeský kraj. Premiér otevřel zrekonstruovaný dům Mistra Jana Husa v Husinci, navštívil Jadernou elektrárnu Temelín a setkal se se zástupci firem Madeta, ZVVZ Milevsko a se zástupci dobrovolných hasičů v Jistebnici.

Premiér zahájil pracovní program ve společnosti Madeta, kde s vedením společnosti hovořil o zákonu o významné tržní síle, jehož novelu předložil premiér do Poslanecké sněmovny. Následně premiér B. Sobotka otevřel společně s ministrem kultury Danielem Hermanem zrekonstruovaný rodný dům Mistra Jana Husa.

V odpoledních hodinách pak předseda vlády navštívil s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem Jadernou elektrárnu Temelín. Vláda se bude na svém jednání příští týden zabývat Národním akčním plánem rozvoje jaderné energetiky v České republice a premiér se chtěl ještě před tímto jednáním seznámit s aktuálním stavem našich dvou jaderných elektráren a připraveností na jejich možný rozvoj. Již minulý týden proto navštívil jadernou elektrárnu Dukovany.

Následně předseda vlády navštívil společnost ZVVZ Milevsko, kde se setkal s vedením společnosti a diskutoval o efektivitě současné vládní proexportní strategie. Svůj program zakončil premiér Bohuslav Sobotka v Jistebnici, kde se zúčastnil diskuse s dobrovolnými hasiči. Hlavním tématem bylo financování těchto spolků.