Archiv zpráv minulých vlád

30. 7. 20158:46

Avízo: Zástupci neziskového sektoru na tiskové konferenci společně s Jiřím Dienstbierem

Ministr Jiří Dienstbier společně s místopředsedkyní Rady vlády pro nestátní neziskové organizace a předsedkyní platformy Byznys pro společnost Pavlínou Kalousovou a ředitelkou Nadace rozvoje občanské společnosti Hanou Šilhánovou dnes na tiskové konference probíhající od 11.00 hodin v budově úřadu vlády představí dokument „Státní politika vůči nestátním neziskovým organizacím na léta 2015 – 2020“. Ten dnes schvaluje vláda na svém zasedání.

Materiál koncepčně a systémově vymezuje politiku státu vůči nestátním neziskovým organizacím. Na jeho přípravě se celkem rok podílela reprezentativní pracovní skupina pod Výborem pro legislativu a financování RVNNO složená z akademiků zabývajících se dlouhodobě neziskovým sektorem a odborníků z neziskového sektoru. Práce započaly na podzim roku 2014, kdy sekretariát RVNNO zadal zpracování 11 autorských studií k tématům, která byla vytipována jako klíčová pro současný vztah státu a NNO. Studie byly také vzápětí po svém odevzdání zveřejněny na webových stránkách RVNNO, a to již během roku 2014, aby se k nim mohli zájemci z řad odborné veřejnosti vyjádřit. Pří přípravě návrhu státní politiky pracovní skupina vypořádala přes 100 stran připomínek.

 

Akreditace na tiskovou konferenci na emailu: Press.Dienstbier@vlada.cz nebo na telefonním čísle: 725 001 905 – Mgr. Jarmila Balážová, tisková mluvčí