Aktuálně

23. 9. 201510:54

Premiér Sobotka: Přímá linka Praha-Peking podpoří turistický ruch i rozvoj investic a obchodu mezi ČR a Čínou

Předseda vlády Bohuslav Sobotka ve středu 23. září 2015 na Letišti Václava Havla zahájil provoz přímé letecké linky mezi Pekingem a Prahou. Společně s premiérem se otevření nového spoje mezi Českou republikou a Čínou zúčastnil také ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, mimořádná a zplnomocněná velvyslankyně Čínské lidové republiky J.E. MA Keqing a další.

„Jsem rád, že se ČR stává po Polsku druhou zemí střední a východní Evropy, do které míří letecký spoj z Čínské lidové republiky. Přímé letecké spojení je dalším úspěšným krokem ve snaze vlády obnovovat vztahy mezi ČR a Čínou, tento spoj umožní nejen zintenzivnit rozvoj obchodu a nových investic mezi oběma zeměmi, ale především významně podpoří turistický ruch,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Cestovní ruch je pro Českou republiku jedním z významných odvětví národní ekonomiky. Do naší země letos zamíří téměř 300.000 čínských turistů, což je 40 % všech čínských turistů mířících do 16 zemí střední a východní Evropy.