Archiv zpráv minulých vlád

12. 2. 201613:19

Deník.cz: Mladé malířky si poradily s korupcí

Základní umělecká škola Václava Talicha v Berouně si může připsat další úspěch. Tentokrát si ocenění vysloužily děti z výtvarného oboru.

„Žáci výtvarného oddělení pracovali na téma soutěže Korupce nám nesvědčí, kterou vyhlásil Úřad vlády ČR – oddělení boje s korupcí pod záštitou ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiřího Dienstbiera a ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřiny Valachové," uvedla za výtvarný obor ZUŠ Beroun Andrea Borovská, která je zároveň i zástupkyní ředitelky školy.

Odborná porota pod vedením paní Ivony Kasalické, která je mimochodem kurátorkou Mezinárodní dětské výtvarné soutěže Lidice, vybrala a ocenila 7 ze 175 zaslaných prací.

„Hned tři ocenění získaly žákyně ZUŠ V.Talicha Beroun Anna Slezáková, Karin Kalousková a Anna Dušková. Práce Anny Duškové s názvem „Poslední večeře" byla vybrána jako vítězná laickou porotou, hlasováním pracovníků úřadu vlády a poslanců," pochlubila se úspěchy žáků školy Andrea Borovská.

Ceny a gratulaci dětem předali při slavnostním ceremoniálu v Hrzánském paláci v Praze Jiří Dienstbier a zástupce MŠMT a odborné poroty soutěže. Berounský deník se ke gratulantům přidává.
 

Celý článek na: http://berounsky.denik.cz/kultura_region/mlade-malirky-si-poradily-s-korupci-20160211.html

Deník.cz: Mladé malířky si poradily s korupcí