Aktuálně

22. 2. 201610:58

Premiér Sobotka se setkal s prezidentem EIB Hoyerem

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se dnes, 22. února 2016, setkal s prezidentem Evropské investiční banky Wernerem Hoyerem. Předmětem jednání bylo především investiční prostředí v ČR a investiční politika vlády či Evropský fond pro strategické investice.

Prezident Evropské investiční banky Werner Hoyer přijel dnes do Prahy, aby se zúčastnil konference o Evropském fondu pro strategické investice a aby zde otevřel pobočku Evropské investiční banky. Pro ČR a zejména její soukromý sektor se tak otevírá cesta k intenzivnější spolupráci s EIB, která v ČR působí již od roku 1992 a za tu dobu podpořila mnoho projektů.

Posilování investičního prostředí

Vláda učinila řadu kroků k posílení investičního prostředí, zejména opatření na snižování administrativní a regulatorní zátěže podnikatelů. Nedávno se podařilo prosadit zákon o registru smluv, v parlamentu je nyní diskutován nový zákon o zadávání veřejných zakázek, připravuje se novela stavebního zákona, která by měla být zaměřena především na zjednodušení schvalovacích procedur při výstavbě.