Archiv zpráv minulých vlád

22. 3. 20169:12

Vicepremiér Bělobrádek jednal o obchodních příležitostech pro české firmy v Miami

O obchodních příležitostech pro české firmy jednal v pondělí 21. března 2016 místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek v Miami. S vedením agentury pro rozvoj podnikání Beacon Council řešil možnosti obchodní spolupráce v letectví, bankovnictví a ICT.

Miami je totiž po New Yorku druhým největším střediskem finančních služeb na východním pobřeží Spojených států, sídlí zde také centrum pro rychlé datové spojení Ameriky a Evropy.
Máme zájem o rozšíření spolupráce v oblasti inovačních technologií a excelentního výzkumu. Florida se svým kosmickým a leteckým výzkumem, elektronickým průmyslem a sofistikovanými vědecko-technickými inkubátory je pro ČR zajímavým obchodním partnerem,“ uvedl vicepremiér.
Podporu česko-amerických obchodních vztahů vyjádřil na setkání s vicepremiérem také guvernér Floridy Rick Scott, který stojí zároveň v čele Enterprise Florida; organizace na podporu exportu a investic. Právě Florida Enterprise má velký podíl na tom, že Florida je nyní 4. nejvýkonnější ekonomikou USA a 19. nejvýkonnější ekonomikou světa.
V podnikatelském inkubátoru Miami Venture Hive diskutovala česká delegace o tom, jak efektivně podporovat malé technologické firmy a start-upy. Akcelerátor v Miami například zajišťuje začínajícím podnikatelům základní kapitál, kanceláře, vybavení a poradenství.