Archiv zpráv minulých vlád

19. 5. 20169:05

Vicepremiér Bělobrádek v Silicon Valley: Podpora inovací je investicí do budoucnosti úspěšné ekonomiky

San Francisco/Praha, 19. května 2016 – V rámci třetího dne cesty po Spojených státech se místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek setkal s českými podnikateli působícími v kalifornském Silicon Valley, jednal se zástupci společnosti Apple v Cupertinu nebo navštívil prestižní americkou univerzitu ve Stanfordu. Bělobrádek je v USA s delegací poslanců Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny České republiky vedené předsedou Sněmovny J. Hamáčkem, se zástupci Hospodářské komory ČR a s podnikatelskou misí.

„Silicon Valley a společnosti, které tu podnikají, určují budoucí globální trendy v nejperspektivnějších oblastech průmyslu a technologií. Jasně dokazují, že budoucnost patří inovacím s vysokou přidanou hodnotou lidské myšlenky, a že podpora inovací je investicí do budoucího bohatství, do konkurenceschopné ekonomiky 21. století. A inovace vzejdou především z výzkumu a vývoje,“ řekl k jednáním místopředseda vlády Bělobrádek.

S delegací členů Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny ČR zavítal vicepremiér také na univerzitu ve Stanfordu, která patří mezi nejprestižnější vysoké školy na světě. Na Stanford University Bělobrádek navštívil i její inkubátor StartX.

V Kalifornii ještě místopředsedu vlády čeká prohlídka továrny společnosti Tesla vizionáře Elona Muska ve Fremontu a jednání na půdě univerzity v Berkeley (Center for Enterpreneurship and Technology). Potom se delegace přesune do Chicaga.