Aktuálně

28. 5. 201617:39

Premiér Sobotka se dnes ve Vyškově setkal s vojáky konvoje USA

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se dnes v rámci své návštěvy Jihomoravského kraje setkal v kasárnách ve Vyškově s vojáky konvoje US Army, který v těchto dnech projíždí přes Českou republiku na cvičení Saber Strike v Pobaltí. Setkání se účastnil také velvyslanec USA v ČR Andrew Schapiro.

Mé dnešní setkání se spojeneckými vojáky, kteří projíždí přes Českou republiku, je vyjádřením důrazu, který jako předseda vlády kladu na solidaritu a spolupráci v rámci NATO. V dnešním nebezpečném světě roste význam našeho členství v této západní obranné vojenské alianci. ČR, jako středně velký evropský stát s omezenými zdroji, může bezpečnost svých občanů plně zajistit jen v rámci spolehlivého spojeneckého společenství. A tím NATO nepochybně je,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Pro naši vládu je právě posilování bezpečnosti jedna z důležitých priorit. S koaličními partnery jsme se dohodli, že po letech prudce klesajících výdajů na obranu budeme postupně navyšovat rozpočet armády na 1,4 procenta HDP do roku 2020. Musíme poskytnout potřebné finanční zdroje pro modernizaci vojenské techniky i zajištění kvalitního vojenského personálu,“ dodal předseda vlády.