30. 5. 201617:21

Zahájení Evropského týdne udržitelného rozvoje 2016

Ve dnech 30. května až 5. června se Česká republika podruhé zapojí do Evropského týdne udržitelného rozvoje. Jde o celoevropskou iniciativu podporovanou Evropskou sítí udržitelného rozvoje, která má za cíl zviditelňovat projekty a aktivity propagující udržitelný rozvoj a jeho principy. Nad akcí převzal záštitu premiér a předseda Rady vlády pro udržitelný rozvoj Bohuslav Sobotka.

Zahájení Evropského týdne udržitelného rozvoje 2016
Zahájení Evropského týdne udržitelného rozvoje 2016

Celoevropský týden udržitelného rozvoje byl představen ministry životního prostředí Francie, Německa a Rakouska na zasedání Rady pro životní prostředí 28. října 2014. Cílem bylo sjednotit starší projekty v těchto zemích a inspirovat podobnou iniciativu i v dalších částech Evropy. V roce 2016 se účastní 38 zemí, v kterých je registrováno již více než 3872 aktivit.

Více se můžete dozvědět na webu www.tydenudrzitelnosti.cz.

Příklady akcí zapojených do Evropského týdne udržitelného rozvoje

Spolkový dům Slavonice – udržitelnost 100x jinak

V rámci Dne otevřených dveří Spolkového domu nabízíme prohlídky a ukázky všeho, čím udržitelnost dlouhodobě naplňujeme a to v oblastech jako je osvěta, vzdělávání, zdraví, kvalitní život, šetrné stavění, přírodní zahrady, vliv komunit na udržitelnost měst a obcí, zapojování veřejnosti, partnerství, multikulturalismus a odpovědná spotřeba.

Kosení strážnických lúk

„Dojdi, estli sa nebojíš, a dojdi aj s kosú!“ Další ročník tradiční akce vzniklé za podpory MAS Strážnicko a pořádané folklórním souborem Danaj Strážnice. Přijďte se zapojit nejen jako diváci, ale vyzkoušejte si svoji zručnost a podpořte krojované kosce ze strážnických folklorních souborů.

Otevření studentské komunitní zahrady Václavka

Cílem studentského spolku Udržitelný Palacký je zvýšit společenskou odpovědnost univerzity a podporovat environmentálně příznivé chování studentů a zaměstnanců Univerzity Palackého. Komunitní zahrada Václavka pro nás představuje skvělé vyvážení všech pilířů udržitelného rozvoje.