Aktuálně

6. 9. 201621:46

Předseda vlády Sobotka jednal s vedením společnosti Google o spolupráci v oblasti rozvoje digitálního trhu

Premiér Bohuslav Sobotka se dnes na okraj summitu předsedů vlád zemí Visegrádské skupiny v Krynici setkal s viceprezidentkou společnosti Google Caroline Atkinsonovou. Tématem jednání bylo zvyšování digitální gramotnosti občanů a budování jednotného digitálního trhu.

Česká vláda se na oblast digitální agendy a její rozvoj soustředí dlouhodobě. Mezi základní priority koaličního kabinetu patří rozvoj vědy, výzkumu a rovněž Průmyslu 4.0.

Budování jednotného digitálního trhu je také jednou z hlavních priorit současné Evropské komise. Letos v květnu rozhodla česká vláda o koordinaci této oblasti z jednoho místa a jmenovala koordinátora digitální agendy, státního tajemníka pro evropské záležitosti Tomáše Prouzu. Prioritami koordinátora, které jsou obsaženy v Akčním plánu pro rozvoj digitálního trhu, jsou e-skills, e-commerce, e-government, e-bezpecnost a nové výzvy.

Viceprezidentka společnosti Google dnes premiérovi Bohuslavu Sobotkovi představila aktivity společnosti včetně projektu Digitální garáž, kterou Google spustil na podporu rozvoje digitálních dovedností. Jejich cílem je vzdělávání občanů a podnikatelů v oblasti využívání internetu.