Archiv zpráv minulých vlád

8. 9. 201613:02

Vicepremiér Bělobrádek navštívil Olomoucký kraj

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek zavítal ve čtvrtek 8. září do Olomouckého kraje. V rámci programu dalšího z regionálních výjezdů vicepremiér diskutoval se studenty Střední odborné školy podnikání a obchodu v Prostějově. V hanácké metropoli navštívil Novorozenecké oddělení zdejší Fakultní nemocnice, sešel se s vedením Lékařské fakulty Univerzity Palackého a prohlédl si výzkumná pracoviště univerzitních Teoretických ústavů spolu s moderním vědeckovýzkumným centrem BioMedReg.

Biotechnologie a medicínský výzkum má v České republice dlouhou tradici, vysokou kvalitu a velkou budoucnost. Proto jsme zmíněné obory zařadili mezi prioritní oblasti státní vědní politiky do příštích let,“ uvedl místopředseda vlády.

Také další zastávky Bělobrádkova výjezdu se týkaly medicínské oblasti, především péče o děti. S ředitelem Fakultní nemocnice Olomouc Romanem Havlíkem si prohlédl zdejší Novorozenecké oddělení. „Neonatologie a výsledky úmrtnosti novorozenců – i přes strukturální problémy našeho zdravotnického systému – řadí Českou republiku mezi světovou elitu,“ řekl po návštěvě vicepremiér Bělobrádek, který posléze zavítal ještě do olomouckého Střediska rané péče.