Archiv zpráv minulých vlád

27. 10. 201612:14

Řídící výbor Národního rozvojového programu mobility pro všechny posuzoval 20 projektů

V úterý 25. října 2016 proběhlo na Úřadu vlády zasedání Řídícího výboru Národního rozvojového programu mobility pro všechny (NRPM).

Řídící výbor se sešel za účelem projednání záměrů bezbariérových tras předložených žadateli v rámci II. kola výzvy k předkládání záměrů bezbariérových tras ve městech a obcích pro rok 2017 a jejich předání k posouzení Hodnotitelské komisi.

Celkem bylo předloženo 20 záměrů bezbariérových tras. 
Jedná se o projekty těchto měst a obcí: Dobřany,  Hradec Králové, Meziboří,  Albrechtice nad Vltavou, Karolinka, Všeruby, Tábor, Šestajovice,  Rotava, Březová, Chlumec, Rousínov, Vizovice, Ratiboř, Plzeň, Šluknov, Žamberk, Starý Plzenec, Luboměř, Blížkovice.

Řídící výbor se skládá ze zástupců jednotlivých rezortů zapojených do financování Programu mobility, zástupců Vládního výboru pro zdravotně postižené občany a Národní rady osob se zdravotním postižením ČR. Jeho předsedou je ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu.

Cílem výzvy je podpořit realizaci komplexních bezbariérových tras ve městech a obcích. Základními dvěma oblastmi, na které je v rámci programu přispíváno, je odstraňování bariér v budovách státních a veřejných institucí a odstraňování bariér v dopravě. Po schválení záměrů předkládají úspěšná města a obce žádosti o dotace na jednotlivé příslušné rezorty.

Více informací o programu:
/cz/ppov/vvzpo/program-mobility/program-mobility-79350/