Aktuálně

13. 12. 201612:15

Premiér Sobotka ocenil děti z dětských domovů. Vítězný obrázek z tradiční soutěže je motivem PF Úřadu vlády

Předseda vlády Bohuslav Sobotka a vedoucí Úřadu vlády Pavel Dvořák ve v úterý 13. prosince 2016 setkali ve Strakově akademii s dětmi, které se zúčastnily malířské soutěže, tentokrát s motivem Andělské Vánoce. Premiér Sobotka a vedoucí Dvořák ocenili deset výherců, jejichž výkresy získaly největší počet hlasů.

Do tradiční soutěže Úřadu vlády zaslalo své obrázky více než 200 dětí. O deseti nejhezčích kresbách z 60 dětských domovů rozhodovali členové vlády, zaměstnanci Úřadu vlády a široká veřejnost. Do internetové ankety a hlasovací schránky na Úřadu vlády bylo zasláno téměř dva a půl tisíce hlasů.

Ceny autorům výherních kreseb předal premiér Bohuslav Sobotka a vedoucí Úřadu vlády ČR Pavel Dvořák. Na prvním místě se umístila kresba jedenáctiletého Patrika Procházky z Dětského domova, ZŠ a MŠ Krompach. Vítězný obrázek je také použit jako motiv oficiálního PF Úřadu vlády ČR.

Součástí slavnostního předání cen byla také projekce nové pohádky Anděl Páně 2 v CineStar Gold Class na pražském Andělu. Na projekci doprovodil výherce vedoucí Úřadu vlády Pavel Dvořák: „Vánoční soutěž je tradicí, kterou dodržujeme již třetím rokem, a já jsem rád, že jsme v předvánočním čase s panem premiérem předali krásné dárky a všichni společně strávili pár hezkých chvil s koledami a vánoční pohádkou. Rád bych také poděkoval za účast všem dětským domovům a dětem, které do soutěže zaslaly obrázky a vyzdobily tak chodby Strakovy akademie. Všem přeji šťastné a veselé Vánoce a úspěšný vstup do nového roku.“

Vánoční soutěž pro děti z dětských domovů je jednou z předních akcí pro veřejnost, kterou Úřad vlády ČR pořádá. Spolu s pravidelnými semináři a přednáškami ve Strakově akademii, prohlídkami výstavy Můj stát v Hrzánském paláci, exkurzemi v objektech Úřadu vlády a oblíbenými dny otevřených dveří ve Strakově akademii, Kramářově vile, Hrzánském paláci, Lichtenštejnském paláci a vile Benešových v Sezimově Ústí. Jde o jednu z aktivit, jimiž se Úřad vlády snaží dosáhnout maximální otevřenosti ve vztahu k široké veřejnosti.