Aktuálně

17. 5. 201714:23

Předseda vlády Sobotka se zúčastní mezinárodní bezpečnostní konference Globsec v Bratislavě

V neděli 28. května 2017 vystoupí premiér Bohuslav Sobotka na mezinárodním bezpečnostním fóru Globsec v Bratislavě. Tématem fóra je transatlantická spolupráce, kritická situace na Středním východě a boj proti terorismu. Zúčastní se ho také slovenský prezident Andrej Kiska, polský prezident Andrzej Duda, předseda Evropské rady Donald Tusk, slovenský premiér Robert Fico či předseda vojenského výboru NATO generál Petr Pavel.

Premiér Bohuslav Sobotka vystoupí v rámci diskuzního panelu na téma European (Dis)Union?. Stejného bloku se zúčastní také slovenský předseda vlády Robert Fico a předseda Evropské rady Donald Tusk.

Mezinárodní konference, která se v letošním roce koná už po dvanácté, se zúčastní také ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek. Ten vystoupí spolu s dalšími ministry zahraničí Polska, Maďarska a Slovenska v pátek 26. května 2017 v rámci panelové diskuze o budoucnosti Evropské unie z perspektivy zemí V4.

Po vystoupení na konferenci se premiér Bohuslav Sobotka setká s předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem. Tématem jejich jednání bude budoucnost EU a příprava červnové Evropské rady s důrazem na spolupráci v obraně.

Bezpečnostní konference Globsec se koná v Bratislavě ve dnech 26. – 28. května 2017. Je považována za jednu z nejvýznamnějších akcí svého druhu ve střední Evropě a každoročně se jí účastní řada významných osobností politického i veřejného života. Více informací naleznete na: www.globsec.org