Aktuálně

15. 11. 201714:05

Úřad vlády odstartoval vánoční výtvarnou soutěž pro děti z dětských domovů, zapojit do hlasování se může široká veřejnost

Úřad vlády ČR dnes odstartoval vánoční výtvarnou soutěž pro děti z dětských domovů tentokrát s názvem „České vánoční tradice“. Jde již o čtvrtý ročník výtvarné soutěže, do které se každoročně zapojují desítky dětských domovů z celé republiky. Letos se soutěže účastní děti z 57 dětských domovů s téměř 200 obrázky.

Zapojte se do hlasování ve vánoční výtvarné soutěži pro děti z dětských domovů!

Do hlasování o nejhezčí kresbu se může zapojit široká veřejnost, a to prostřednictvím webových stránek Úřadu vlády ČR. Hlasovat o vítězi dětské soutěže je možné až do 30. listopadu 2017. Vítěze ocení v polovině prosince přímo ve Strakově akademii vedoucí Úřadu vlády Pavel Dvořák.

Výtvarná díla jsou nyní vystavena v prvním patře Strakovy akademie. O vítězném obrázku, který bude použit jako oficiální motiv PF Úřadu vlády ČR 2017, se bude rozhodovat nejen hlasováním ve Strakově akademii, ale také prostřednictvím internetové ankety http://vanoce2017.vlada.cz do 30. listopadu 2017.

Úřad vlády touto aktivitou navazuje na své dlouhodobé projekty v rámci otevřenosti úřadu pro veřejnost a snahy pomáhat potřebným. Mezi hlavní projekty úřadu v této oblasti patří pravidelné dny otevřených dveří ve všech objektech Úřadu vlády (Strakova akademie, Kramářova vila, Hrzánský palác, Lichtenštejnský palác a Benešova vila), semináře pro střední školy, zpřístupňování výstavy Můj stát pro školní skupiny a pravidelné komentované prohlídky všech objektů, charitativní sbírky či darování krve.