Aktuálně

18. 12. 201718:41

Premiér Babiš pogratuloval Sebastianu Kurzovi ke jmenování rakouským spolkovým kancléřem

Předseda vlády Andrej Babiš zaslal v pondělí 18. prosince 2017 dopis novému rakouskému spolkovému kancléři Sebastianu Kurzovi, ve kterém mu poblahopřál ke jmenování do funkce.

Těší mě, že rakouská koalice deklarovala proevropské směřování a naše země budou silnými partnery v Evropské unii. V Rakousku vidí česká vláda významného spojence, s nímž může lépe prosazovat společné zájmy střední Evropy, aktuálně především v oblasti reformy azylového systému,“ uvedl předseda vlády Andrej Babiš.

Premiér Babiš v dopise vyzdvihl přátelské vztahy mezi Českou a Rakouskou republikou, které jsou založené na dobrém sousedství, obchodních a mezilidských kontaktech a partnerství v Evropské unii. Za důležitou označil i spolupráci v rámci Slavkovského formátu, kam kromě obou zemí patří také Slovensko.

„Chceme dále rozvíjet politický dialog na nejvyšší úrovni a prohlubovat vzájemnou spolupráci zejména v dopravě, průmyslu a ekonomické oblasti či v přeshraničních projektech, a to jak v rovině bilaterální, ale také na úrovni středoevropského regionu,“ dodal premiér Babiš.

Novému spolkovému kancléři Kurzovi popřál premiér Babiš také mnoho úspěchů a štěstí v pracovním i osobním životě.