Aktuálně

10. 4. 201810:36

Premiér Babiš: Vláda podpoří rozvoj Mladoboleslavska

Předseda vlády Andrej Babiš navštívil v úterý 10. dubna 2018 Mladou Boleslav. Společně s ministrem dopravy Danem Ťokem a ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou jednali se zástupci Středočeského kraje, měst Mladá Boleslav a Kosmonosy a vedením společnosti Škoda Auto o dalším rozvoji regionu.

Škoda Auto investuje v příštích třech letech do Mladé Boleslavi a okolí až 750 milionů korun. Prostředky jsou určeny na rozšíření veřejného prostoru, budování hřišť a parků či do rozvoje vzdělávání.

Premiér Andrej Babiš dnes potvrdil, že vláda je připravena se na rozvoji regionu Mladoboleslavsko podílet prostřednictvím prioritních strategických investic směřujících především do klíčové dopravní infrastruktury, zdravotnictví, zvyšování kapacit bydlení a dalších oblastí.

Jsme velice rádi, že Škoda Auto je připravena zásadně investovat do této oblasti a jsme připraveni na tom participovat. Dnes jsme probrali konkrétně jedenáct investic do dopravní infrastruktury, z toho jsou dvě na železnici. Hlavně jsou to ale silnice a přivaděče z dálnice. Celková investice je 1,7 miliardy. Domluvili jsme se, že vytvoříme skupinu, protože je pro nás důležité, abychom přesně věděli, kdy jsou peníze potřeba. Je důležité, abychom v tomto regionu vytvořili dobré podmínky hlavně pro lidi, kteří zde žijí,“ uvedl předseda vlády Andrej Babiš.

Vláda tím naváže na ujednání o porozumění, které uzavřela se Škodou Auto v roce 2008. Z původních 1,4 miliardy korun proinvestoval stát prozatím 520 milionů korun. V srpnu loňského roku připravilo Ministerstvo dopravy dílčí aktualizaci s tím, že do konkrétních staveb stát investuje zhruba 1,7 miliardy korun. Předmětný materiál bude ještě vládě předložen k projednání. V současné době jsou jednotlivé stavby dopravní infrastruktury v různých fázích přípravy.