Aktuálně

23. 4. 201817:09

Premiér Babiš se setkal s účastníky zimních olympijských her

Předseda vlády Andrej Babiš se v pondělí 23. dubna 2018 setkal se sportovci, kteří reprezentovali Českou republiku na 23. zimních olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu. Přítomným medailistům předal za jejich úspěšné výkony medaili Karla Kramáře.

„Chci vám poděkovat za skvělou reprezentaci naší země, naší vlasti. Ty vítězné momenty, které jsme viděli, jsou skutečně úžasné a v té chvíli vám fandil celý náš národ, takže jsme nebyli rozděleni, ale byli jsme všichni svorní a hrdí na vás. Sport ale nemůže být jenom záležitostí rodičů a vašich trenérů. Je důležité, aby vás podpořil stát. Olympiáda je skvělým vyvrcholením vašeho úsilí, vaší energie. Proto chceme sport zásadně podpořit. Potřebujeme investovat do zázemí, do infrastruktury. Sport je pro nás důležitý, a chceme příští rok navýšit rozpočet a peníze rozdělovat transparentně,“ řekl sportovcům na setkání premiér Babiš.

Kromě úspěšných olympioniků ocenil premiér Babiš také trenéry a poděkoval členům realizačních týmů, lékařům, masérům, technikům a kuchařům, kteří jako součást týmu olympioniků rovněž reprezentovali Českou republiku.

Celkově přivezli v letošním roce z jihokorejského Pchjongčchangu čeští sportovci sedm medailí. Dvě zlaté Ester Ledecká, po jedné stříbrné Martina Sáblíková a Michal Krčmář a bronzové Eva Samková, Karolína Erbanová a Veronika Vítková.