Aktuálně

27. 4. 201816:37

Premiér Babiš se zúčastnil sjezdu odborových svazů ČMKOS

Předseda vlády Andrej Babiš v pátek 27. dubna 2018 vystoupil na slavnostním zahájení VII. sjezdu Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS). Odborářům poděkoval za dosavadní spolupráci a zdůraznil, že je důležité, aby odbory a vláda byly partneři, nikoliv soupeři.

„Spolupracuji s odbory dlouhodobě. Už jako zaměstnavatel jsem s nimi velice intenzivně spolupracoval. Myslím si totiž, že odbory jsou velice důležité. Samozřejmě i po nástupu do politiky se s odboráři aktivně stýkám a skutečně řešíme věci ve prospěch lidí. ČR se daří a myslím si, že za poslední koaliční vládu jsme pohnuli věci dopředu,“ uvedl na sjezdu ČMKOS předseda vlády.

Premiér Babiš dále zdůraznil nutnost investic, a to především v oblasti infrastruktury, nemocnic a vzdělávání. Za největší problém současné doby označil nízkou nezaměstnanost a s ní spojený nedostatek pracovníků na některých pozicích.

Podle premiéra chybí v současné době v České republice zejména zdravotní sestry, řemeslníci a technické profese. Částečným řešením nedostatku pracovních sil by proto mohlo být zaměstnávání zájemců ze zahraničí. Premiér ale zdůraznil nutnost zajištění rovných podmínek a mzdy, jaké mají Češi.