Dny otevřených dveří

5. 7. 201817:20

Lichtenštejnský palác na pražské Kampě přivítal 873 návštěvníků

Úřad vlády České republiky zpřístupnil ve čtvrtek 5. července 2018 veřejnosti v rámci oslav 100. výročí vzniku Československa Lichtenštejnský palác v Praze. Historickou budovu, která je využívána pro konání protokolárních akcí na nejvyšší státní úrovni, si prohlédlo celkem 873 zájemců.

Během dne otevřených dveří se návštěvníci seznámili s reprezentativním interiérem paláce, který při návštěvě České republiky využívali světoví státníci. Mezi ně patřili britská královna Alžběta II., španělský král Juan Carlos s chotí Sofií nebo japonský císař Akihito s císařovnou Mičiko. Zájemcům byl během komentovaných prohlídek představen například Zlatý salonek s výhledem na Vltavu, Modrý salonek, situovaný směrem k Werichově vile, nebo Hnědý salonek.

Lichtenštejnský palác nabídl veřejnosti také možnost prohlédnout si výstavu Pod sokolskými prapory. Ta se věnuje činnosti členů Sokola a jejich významu při vzniku samostatného státu a je před palácem ke zhlédnutí až do 24. července.

Úřad vlády ČR se aktivně zapojuje do oslav jubilejního roku 2018. Informace o všech aktivitách naleznete na webových stránkách http://www.vlada.cz/aktivity-uradu-vlady-k-jubilejnimu-roku-2018-165143/.