Očekáváné události

15. 11. 201817:48

16. listopadu 2018: Český premiér zamíří do Bruselu na sérii bilaterálních jednání s předsedou Evropské rady a zástupci Evropské komise

Premiér Andrej Babiš bude v pátek 16. listopadu 2018 jednat v Bruselu s předsedy Evropské rady a Evropské komise a s eurokomisařkami Věrou Jourovou a Margrethe Vestagerovou. Tématy bilaterálních schůzek v Bruselu budou příprava prosincové Evropské rady, víceletý finanční rámec, migrace a vnitřní trh.

S předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem bude český premiér hovořit o přípravě prosincové Evropské rady, která by se měla věnovat víceletému finančnímu rámci, reformě azylového systému, podobě migrační politiky a vystoupení Velké Británie z EU.

Setkání Andreje Babiše se šéfem Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem bude vévodit téma migrace s ohledem na spolupráci se severoafrickými státy a přípravu konference EU–Afrika, která proběhne 17. a 18. prosince ve Vídni. Tématem schůzky bude také zrušení střídání letního a zimního času.

S eurokomisařkou pro spravedlnost, spotřebitele a rovnost žen a mužů Věrou Jourovou bude předseda vlády jednat o aktuálních návrzích Evropské komise. Tématem jednání s komisařkou pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerovou bude také prodej ArcellorMittal Ostrava.

 

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
Tiskové oddělení
e-mail: tiskove@vlada.gov.cz
telefon: 22400 2058/2059/2316/2596/2625
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady