Očekáváné události

3. 5. 201911:24

7. května 2019: Jednání Národní koalice pro boj se suchem

Předseda vlády Andrej Babiš a ministr životního prostředí Richard Brabec svolali na úterý 7. května 2019 jednání Národní koalice pro boj se suchem. Od 8 hodin budou na Úřadu vlády politici spolu s odborníky diskutovat o aktuálních krocích státu zaměřených na boj se suchem a adaptaci na sucho s ohledem na aktuální kritickou situaci sucha v ČR.

Hlavním tématem jednání národní koalice bude diskuze opatření, která jednotlivé rezorty a organizace realizují či připravují pro letní sezonu letošního roku v oblasti zásobování obyvatelstva pitnou vodou, a to se zohledněním záložních scénářů, variant či rezerv a mimořádných opatření. Dalším tématem by pak mělo být zhodnocení postupu plnění záměrů prezentovaných jednotlivými rezorty na předchozích jednáních národní koalice a diskuze dalších možných opatření v boji proti suchu.

Mezi účastníky jednání budou spolu s předsedou vlády Andrejem Babišem a ministrem životního prostředí Richardem Brabcem patřit také ministr zemědělství Miroslav Toman, profesor, hydrolog a objevitel pramenů Amazonky Bohumír Jánský, zástupci rezortu MŽP, např. Mark Rieder - ředitel ČHMÚ, Tomáš Urban - ředitel VÚV, dále zástupci MZe, MMR a MPO, akademické sféry, SMOČR, Asociace krajů, podniků povodí, SOVAK, Agrární komory a další.

Po jednání se uskuteční tisková konference, na které vystoupí předseda vlády Andrej Babiš, ministr životního prostředí Richard Brabec, ministr zemědělství Miroslav Toman a další členové Národní koalice pro boj se suchem.                                                                                       

Termín

7. května 2019

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Program

08.00 – začátek jednání
09.30 – tisková konference (čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání)
  
Pro účast na tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací na /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/. Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Kontakt pro média

Pavel Zoreník, Odbor komunikace ÚV ČR, + 420 606 481 627
Petra Roubíčková, Tisková mluvčí MŽP, +420 739 242 382

 

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
Tiskové oddělení
e-mail: tiskove@vlada.gov.cz
telefon: 22400 2058/2059/2316/2596/2625
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady