Aktuálně

14. 5. 201918:40

Premiér slavnostně zahájil fungování magnetické rezonance v Kroměřížské nemocnici

V úterý 14. května 2019 se předseda vlády Andrej Babiš spolu s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem zúčastnil otevření oddělení magnetické rezonance Kroměřížské nemocnice.

Během návštěvy Zlínského kraje český premiér navštívil Kroměřížskou nemocnici, kde se zúčastnil slavnostního otevření nově vybudovaného oddělení magnetické rezonance. Toto oddělení by mohlo vyšetřit až 7000 pacientů za rok. Pro nemocnici je otevření oddělení magnetické rezonance důležitým krokem, díky kterému bude moci svým pacientům nově poskytnout specializovaná vyšetření.

„Jsem strašně rád, že jsem byl pozván. Ono to vzniklo tak, že my jsme, ta menšinová vláda, začali jezdit do krajů, abychom zjistili investiční potenciál naší země. A ten jsme zjistili, že je gigantický: 3,5 tisíce miliard, 17 tisíc projektů. Zdravotnictví tam má projekty za 73 miliard. Slíbili jsme konkrétně 2 projekty: tohle jsme slíbili a potom jsme slíbili mateřskou školku v Semilech. Takže držím palce, ať to všem slouží,“ uvedl premiér.

Dalším bodem programu návštěvy předsedy vlády byla prezentace plánů na vybudování nemocnice ve Zlíně. Premiér Babiš měl zároveň příležitost prohlédnout si lokality pro zbudování Zlínské nemocnice.

Pan hejtman nám ukázal projekt a rozumím tomu, že do starých prostor je potřeba investovat strašně moc peněz. Ono to má podobný charakter jako náš projekt administrativní čtvrti v Praze. To znamená, že nemocnice je ve více budovách. Postavit ji na zelené louce, v tom je určitě velká návratnost, velká úspora z hlediska údržby a energetických záležitostí. Ten projekt je určitě zajímavý,“ řekl k záměru nové Zlínské nemocnice premiér.

Po celou dobu programu premiéra Andreje Babiše doprovázel hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.