Aktuálně

27. 8. 201916:37

Předseda vlády uvedl do funkce nového ministra kultury Lubomíra Zaorálka

Předseda vlády Andrej Babiš uvedl v úterý 27. srpna 2019 do úřadu nového ministra kultury. Tím se stal Lubomír Zaorálek, který již má zkušenosti s vedením Ministerstva zahraničních věcí. Uvedení předcházelo jmenování nového člena vlády prezidentem Milošem Zemanem.

Premiér dnes uvedl do funkce nového ministra kultury Lubomíra Zaorálka. Oba se shodli, že mezi hlavní priority resortu musí patřit pokračování v obnově kulturních památek či navyšování peněz plynoucích do kultury.

To nejdůležitější, co jsme tady deklarovali a mluvili jsme o tom i s panem ministrem a panem prezidentem, je samozřejmě obnova kulturních památek. A nám se to daří. Máme fantastické Národní muzeum, v lednu otevíráme Státní operu, začali jsme pracovat na Invalidovně, chceme Národní galerii, Císařské lázně. Mluvili jsme také o prezentaci ČR v zahraničí, o projektech, které nám dělají skvělé jméno ve světě. Pan ministr s tím má bohaté zkušenosti a v tomto ohledu máme stejné názory. Panu ministrovi gratuluji a držím palce,“ uvedl premiér na Ministerstvu kultury.

Uvedení do funkce přecházelo jmenování nového ministra na Pražském hradě prezidentem Milošem Zemanem. Následovalo samotné uvedení do funkce v sídle Ministerstva kultury v Nosticově paláci.