Aktuality

14. 11. 201913:47

Počtvrté v letošním roce zasedal Výbor pro vyrovnané zastoupení žen a mužů v politice a rozhodovacích pozicích

Ve středu 13. listopadu 2019 proběhlo ve Strakově akademii čtvrté letošní zasedání Výboru pro vyrovnané zastoupení žen a mužů v politice a rozhodovacích pozicích. Řešil mimo jiné možnosti legislativních opatření podporujících vyrovnané zastoupení žen a mužů v politice.

Na setkání Výboru byla diskutována povinnost relevantních emitentů uvádět ve výročních zprávách popis uplatňování politiky rozmanitosti. K tomuto bodu jednání přijal Výbor usnesení týkající se podpory povinných subjektů ze strany České národní banky například prostřednictvím rozpracování metodiky s příklady dobré praxe.

Na programu jednání byl dále prezentován aktuální stav přípravy navazující strategie pro rovnost žen a mužů po roce 2020. Členové a členky Výboru také diskutovali o možných opatřeních souvisejících s podporou vyrovnanějšího zastoupení žen a mužů v politice. Tomuto tématu se Výbor bude věnovat i nadále.


Příští jednání Výboru by mělo proběhnout v únoru 2020.
Výbor je poradním orgánem Rady vlády pro rovnost žen a mužů. Je složen ze zástupců a zástupkyň odborné veřejnosti, politických stran, byznysu, odborů a nestátních neziskových organizací.