Dotace pro rok 2021

2. 3. 202115:05

Výzva k podání žádosti o poskytnutí dotace do dalšího dotačního řízení v rámci ukazatele státního rozpočtu „Program protidrogové politiky“

Vláda ČR po projednání Radou vlády pro koordinaci protidrogové politiky na svém jednání 24. srpna 2020 schválila oblasti a priority dotačního řízení pro rok 2021 usnesením č. 863. V souladu se schválenými oblastmi a prioritami dotačního řízení vyhlašuje Úřad vlády výzvu k podání žádosti o poskytnutí neinvestiční dotace do dalšího dotačního řízení v rámci programu „Protidrogová politika“ z rozpočtové kapitoly Úřadu vlády ČR na rok 2021.

Podporované aktivity 

Projekty můžou být předkládány v rámci dvou oblastí  

Priority dotačního řízení    

- projekty selektivní a indikované primární prevence rizikového chování,

- nízkoprahové programy prevence předávkování, prevence infekčních onemocnění (HIV, virovou hepatitidu typu C, případně syfilis), testování u uživatelů drog včetně reference do léčby,

- služby ambulantní léčby a programy (včetně poskytování substituční léčby).

Pro výzvu k podání žádosti o poskytnutí neinvestiční dotace do dalšího dotačního řízení v rámci programu „Protidrogová politika“ na r. 2021 jsou závazné podmínky a informace, které jsou obsaženy ve Výzvě k podání žádosti o poskytnutí neinvestiční dotace do dalšího dotačního řízení v rámci ukazatele státního rozpočtu „Program protidrogové politiky“ z rozpočtové kapitoly Úřadu vlády ČR na rok 2021 a v Podmínkách pro poskytnutí a čerpání dotace v rámci dotačního titulu "Protidrogová politika" Úřadu vlády ČR, které jsou přílohou této zprávy.

Dotační řízení probíhá prostřednictvím webové aplikace dotace-drogy.vlada.cz, kde jsou také zveřejněné veškeré formuláře týkající se dotačního řízení.

Lhůta pro zpracování a odeslání žádosti je do 6. dubna 2021.

Žádost musí být odeslána v elektronické aplikaci a zároveň musí být v souladu s ustanovením § 37 odst. 4 správního řádu, do 5 dnů ode dne odeslání žádosti ve webové aplikaci zaslán originál podepsaného formuláře A:


Informace o programu podává Bc. Eliška Drbohlavová, e-mail: drbohlavova.eliska@vlada.cz; z důvodu home office využívejte prosím pro dotazy výhradně e-mail.