Očekáváné události

5. 5. 202110:49

6. května 2021: Schůze vlády ČR, předpokládaná TK v 13.30

Ve čtvrtek 6. května od 12.00 hodin se uskuteční jednání vlády Andreje Babiše. Upozorňujeme, že kvůli nepříznivé epidemické situaci bude počet novinářů na tiskové konferenci omezen na držitele dlouhodobých akreditací a neuskuteční se ani doorstep a fototermín před začátkem jednání.

Vláda bude probírat především návrhy změn mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví na základě aktuální epidemické situace.

Termín

6. května 2021

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Program

12.00 – začátek jednání vlády bez fototermínu
13.30 – tisková konference as tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání)

Důležité informace k akreditaci

Vzhledem k protiepidemickým opatřením přijatým Ministerstvem zdravotnictví a přetrvávající nepříznivé epidemické situaci je počet přítomných médií na tiskové konferenci omezen na držitele dlouhodobých akreditací. Přechodně bude konference dostupná také videokonferenčně. V případě, že byste se k videokonferenci chtěli připojit, je nutná akreditace nejpozději do pondělí 6. května do 11.00 na e-mail akreditace@vlada.gov.cz.
Upozorňujeme, že podmínkou pro vstup do Strakovy akademie je v souladu s platným mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví předložení potvrzení o negativním výsledku testu na přítomnost viru SARS CoV-2, ne starším než 72 hodin v případě antigenního testu či 7 dnů v případě RT-PCR vyšetření, případně certifikátu Ministerstva zdravotnictví o provedeném očkování proti onemocnění covid-19, pokud od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu uplynulo nejméně 14 dní, případně čestného prohlášení, že dotyčná osoba před nejvýše 90 dny prodělala onemocnění covid-19.
Upozorňujeme, že po celou dobu pobytu v budově Úřadu vlády ČR je nutné mít nasazený respirátor třídy FFP2 (KN95) či podobně účinný prostředek ochrany dýchacích cest v souladu s platným mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví.

Fototermíny na začátku jednání a doorstep se vzhledem k epidemické situaci neuskuteční.

 

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
Tiskové oddělení
e-mail: tiskove@vlada.gov.cz
telefon: 22400 2058/2059/2316/2596/2625
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady