Aktuálně

12. 5. 202114:23

Premiér Andrej Babiš poděkoval zdravotním sestrám při příležitosti Mezinárodního dne sester

Předseda vlády ČR Andrej Babiš společně s místopředsedkyní vlády a ministryní financí Alenou Schillerovou, ministrem zdravotnictví Petrem Arenbergrem a předsedkyní Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče Dagmar Žitníkovou ve středu 12. května 2021 ve Fakultní Thomayerově nemocnici vyjádřili zdravotním sestrám poděkování za jejich pracovní nasazení během koronavirové pandemie. Vláda odmění zdravotníky za jejich mimořádné výkony vouchery do lázní v hodnotě 8000 korun.

„Chtěl bych poděkovat našim sestrám za všechno, co vykonaly v době pandemie covid-19. Sestřičky by měly být pro nás všechny, pro naši společnost tou nejváženější profesí. Obrovské poděkování patří také našemu zdravotnímu systému, který to zvládl. Dobrá zpráva je, že tento rok je vysoký zájem studentek a studentů o střední zdravotní školy,“ uvedl premiér Andrej Babiš.

„Covidový rok ukázal, že zdravotnictví je naše priorita. My jsme se rozhodli na úrovni vlády, že také chceme ještě vynahradit tu těžkou dobu našim zdravotníkům a umožníme jim čerpat voucher v hodnotě 8000 korun na pobyt v lázních, aby mohli nabrat nové síly, “ doplnila ministryně financí Alena Schillerová.

„Bez našich zdravotníků bychom se z té pandemie nedostali a já jsem moc rád, že tato vláda vnímá zdravotnictví jako jednu z priorit, protože to se ne vždycky dařilo. Chtěl bych poděkovat nejen zdravotníkům, ale i vedení státu,“ dodal ministr zdravotnictví Petr Arenberger.

„Je potřeba sestrám jednoznačně poděkovat za jejich extrémně náročnou práci. Jsem velmi ráda, že vláda při příležitosti Mezinárodního dne sester představila program, který pomůže zdravotníkům si odpočinout, který jim pomůže, aby načerpali zpátky jak fyzické ,tak psychické síly,“ řekla předsedkyně OS zdravotnictví a sociální péče Dagmar Žitníková.

Již od roku 1965 připadá na 12. květen Mezinárodní den zdravotních sester, kterým si připomínáme narození Florence Nightingale, anglické ošetřovatelky a zakladatelky profesionálního ošetřovatelství a povolání sester.