Aktuálně

10. 9. 202117:57

Národní očkovací centrum v O2 universu ukončilo činnost

Od 3. května probíhala vakcinace proti covid-19 v Národním očkovacím centru v O2 universu. Za 131 dnů provozu tu bylo aplikováno přes 570 tisíc vakcín. 10. září 2021 v odpoledních hodinách se zavřely brány za posledními očkovanými. Očkování v O2 universu skončilo.

Všem, kdo se na očkování podíleli, přišli do O2 universa poděkovat a ocenit jejich úsilí premiér Andrej Babiš, ministr obrany Lubomír Metnar, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch v doprovodu ředitele ÚVN profesora Miroslava Zavorala a ředitele O2 universa Roberta Schaffera.

 mohu říct, že tohle očkovací centrum, bylo, myslím, nejlepší na světě. Viděl jsem i očkovací centra v Izraeli, v Srbsku, Maďarsku, byl jsem i v Německu a v dalších. Příběh tohoto očkovacího centra, začal, když pan Mounajjed z Lékaři pomáhají přišel a informoval o tom záměru. Já jsem potom oslovil pana ředitele ÚVN, aby ten projekt zrealizoval. Největší zásluha samozřejmě patří Ústřední vojenské nemocnici. Fungovalo to perfektně. Očkovalo se tady 7 tisíc lidí denně, všichni byli z toho nadšeni,“ nešetřil chválou premiér Andrej Babiš.

K němu se s poděkováním připojili i ministr obrany a ministr zdravotnictví, který zdůraznil, že v O2 universu vakcinace končí, ale očkování stále pokračuje v nemocnicích, u praktiků, u pediatrů. „Díky proočkovanosti se můžeme vracet k běžnému životu a O2 universum bude moci zase sloužit k svému účelu. Je potřeba, abychom v očkování stále pokračovali,“ připomněl ministr zdravotnictví.

Jsme rádi, že jsme poskytnutím objektu O2 universa mohli přispět k rychlejšímu proočkování obyvatelstva, a tím čelit pandemii koronaviru. Velmi děkuji Ústřední vojenské nemocnici za perfektní přístup a organizaci nejen při přípravách, ale i při samotném více než čtyřměsíčním procesu očkování. Práce všech pracovníků ÚVN byla na špičkové profesionální úrovni a na rychlý průběh očkování v O2 universu jsme měli jen samé kladné ohlasy,“ říká Robert Schaffer, předseda představenstva společnosti Bestsport, ředitel O2 areny a O2 universa.

„Vážené kolegyně a kolegové! Na vakcinaci v O2 universu se podílelo přes tisíc lékařů, farmaceutů, nelékařů, administrativy, záchranářů, IT pracovníků a dalších profesí. Velkou pomocí byla přítomnost armády. Byl před námi náročný úkol, který jsme zvládli se ctí. Vám všem, kdo jste se svou měrou do očkování zapojili, patří poděkování. Děkuji též mým spolupracovníkům, Lence Gutové a Ivanu Jeřábkovi, kteří byli hlavními koordinátory očkování v O2 universu!“ Uzavřel neformální setkání se zaměstnanci ředitel ÚVN profesor Miroslav Zavoral.

Zdravotníky a vojáky z Národního očkovacího centra ocenil ministr obrany Lubomír Metnar předáním resortních vyznamenání.

Provoz Národního očkovacího centra v O2 universu trval 131 dnů bez přerušení, denně se očkovalo od 8.00 – 20.00. Očkování zde bylo zakončeno 10. září 2021 v odpoledních hodinách. Následovat bude uvedení prostor do původního stavu a v neděli 12. září budou prostory předány Bestsport, a. s.

ÚVN očkuje od 27. prosince 2020, má vakcinační centrum v areálu nemocnice, kde se bude v očkování nadále pokračovat. Celkově ÚVN k dnešnímu dnu naočkovala 686 400 dávek vakcíny od Pfizer.

Zdroj: Ústřední vojenská nemocnice