Aktuality

18. 11. 202114:51

Úřad vlády ČR hledá styčné koordinátory pro předsednictví ČR v Radě EU v roce 2022

V souvislosti s blížícím se předsednictvím ČR v Radě EU vyhlašuje Úřad vlády ČR výběrové řízení na pozice styčných koordinátorů (tzv. liaison-officerů). Koordinátoři budou doprovázet unijní nebo národní delegace při konání vrcholných jednání v České republice ve druhé polovině roku 2022. Současně budou klíčovými osobami pro kontakt mezi organizačním týmem,  jednotlivými delegacemi a zastupitelskými úřady. Role koordinátorů bude stěžejní pro zajištění bezproblémového průběhu předsednických akcí. Koordinátorům bude zajištěna série školení potřebných k výkonu jejich funkce.

Hledáme primárně vysokoškolské studenty bakalářského, magisterského nebo doktorského programu, případně čerstvé absolventy. Výhodou je studium zaměřené na evropská studia, mezinárodní vztahy, politologii či obdobné.

Vybraní kandidáti následně absolvují několik přípravných školení, týkající se například protokolárních záležitostí, koordinačního mechanismu příprav, kurz první pomoci, příklady dobré praxe od liaison officerů z roku 2009 a jiné. Aktivní vytížení koordinátorů se předpokládá ve druhé polovině příštího roku.

Co požadujeme:

Náplň práce:

Nabízíme:

 

V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat. Strukturované životopisy a motivační dopisy můžete zasílat nejpozději do 30. 4. 2022 Odboru pro předsednictví ČR v Radě EU na emailovou adresu: los.sekretariat@vlada.cz.