Aktuality

4. 3. 202212:33

Prohlášení národnostních menšin k invazi Ruské federace na Ukrajinu

Spolky národnostních menšin, zastoupených v Radě vlády pro národnostní menšiny, začaly už během minulého týdne spontánně vydávat prohlášení, k invazi vojsk Ruské federace na území Ukrajiny. Sekretariát Rady vlády pro národnostní menšiny zde tato prohlášení s dovolením členů Rady za dané národnostní menšiny zveřejňuje.

Všechna prohlášení naleznete v přílohách, prohlášení Federace židovských obcí naleznete na jejím webu, v případě vietnamské menšiny přikládáme odkaz na facebookovou stránku, zde vietnamská menšina pravidelně informuje o dané situaci.

Výčet jednotlivých prohlášení nemusí být konečný. V případě, že Sekretariát Rady obdrží další prohlášení ke zveřejnění, bude toto prohlášení doplněno.

Rada vlády pro národnostní menšiny zasedala také dne 28.2.2022 na mimořádném jednání k invazi vojsk Ruské federace na Ukrajinu. Na tomto jednání byla přijata dvě usnesení, tato usnesení jsou zde taktéž k dispozici.

Úřad vlády ČR dále poskytuje komplexní informace v souvislosti s invazí Ruské federace na Ukrajinu, v části Média centrum.