Aktuálně

2. 6. 202219:23

Premiér Fiala a další členové vlády jednali se zástupci profesních komor o aktuálních problémech

Důsledky války na Ukrajině, příprava nových zákonů, ale třeba i přípravy blížícího se českého předsednictví v Radě Evropské unie byly mezi tématy jednání premiéra Petra Fialy a dalších členů vlády s představiteli profesních komor, které se uskutečnilo ve čtvrtek 2. června 2022 ve Strakově akademii.

Historicky prvního setkání zástupců vlády s představiteli profesních komor v České republice se kromě předsedy vlády zúčastnili i 1. místopředseda vlády a ministr vnitra Vít Rakušan, ministr financí Zbyněk Stanjura, ministr spravedlnosti Pavel Blažek, ministr pro legislativu Michal Šalomoun a ministr pro evropské záležitosti Mikuláš Bek. Za jednacím stolem usedli například prezident České lékařské komory Milan Kubek, předseda České komory architektů Jan Kasl, předseda České advokátní komory Robert Němec či prezident České lékárnické komory Aleš Krebs.

„S profesními komorami jsme se bavili o dopadech války na Ukrajině na jejich obory, ale také o legislativě, s jejichž přípravou vládě tyto komory nabídly svou pomoc, což oceňujeme, protože kvalita legislativy je zásadní pro její naplňování. Diskutovali jsme také o problémech v oblasti znalců a o přípravách CZPRES,“ shrnul průběh jednání premiér Petr Fiala.