Aktuálně

6. 6. 202211:40

Sobotní prohlídku Kramářovy vily si nenechalo ujít 565 návštěvníků

V sobotu 4. června 2022 se pro veřejnost opět otevřely brány areálu Kramářovy vily na pražské Letné. Dalšího dne otevřených dveří Úřadu vlády ve vile prvního československého předsedy vlády využilo 565 zájemců.

Ještě v pátek v prostorách Kramářovy vily jednali český premiér Petr Fiala a jeho polský kolega Mariusz Morawiecki a jejich delegace, o den později už se v reprezentačních prostorách předsedy vlády mohli procházet Pražané a návštěvníci hlavního města. Kramářova vila, dominanta letenského panoramatu vybudovaná v letech 1911 až 1915 na baště sv. Máří Magdaleny jako sídlo významného prvorepublikového politika Karla Kramáře a jeho manželky Naděždy, je v současnosti využívána jako místo přijímání nejvýznamnějších zahraničních návštěv. Během komentované prohlídky si tak v sobotu mohli lidé prohlédnout místa, kde se řeší závažné politické otázky, a pokochat se výhledem na Prahu, jaký si užívají přední světoví státníci.

Úřad vlády v letošním roce otevírá své objekty pravidelně od 15. dubna až do 17. listopadu. Během zbývajících červnových víkendů se lidé budou moci vypravit do Sezimova Ústí na prohlídku vily Hany a Edvarda Benešových. Místo na tuto prohlídku je třeba si rezervovat předem skrze rezervační systém na stránkách Národního muzea. Kramářova vila bude pro veřejnost opět otevřena 2. července.