Aktuality

17. 6. 202213:22

Televizní pokrytí vrcholných politických akcí českého předsednictví zajistí Česká televize

Česká televize (ČT) bude televizním host broadcasterem českého předsednictví. Bude tak zajišťovat televizní pokrytí vrcholných akcí CZ PRES. Obsah, který ČT vytvoří, se skrze síť Evropské vysílací unie (EBU) může dostat až k miliardě diváků po celém světě.

Úřad vlády ČR, jakožto centrální koordinátor příprav a výkonu nadcházejícího českého předsednictví v Radě EU, uzavřel dne 15. června 2022 smlouvu s Českou televizí. Jejím předmětem je zajištění služeb tzv. host broadcastera, jehož úkolem bude obstarat televizní pokrytí vrcholných akcí CZ PRES.

Podpisem smlouvy byl završen rok trvající proces vyjednávání o parametrech vzájemné spolupráce v průběhu českého předsednictví a navazujících technických prohlídek jednotlivých prostor, kde se budou nejdůležitější předsednické akce konat.

Česká televize je jako jediný český televizní vysílatel členem EBU s tím, že skrze její distribuční síť dokáže zprostředkovávat televizní záběry po celém světě. Audiovizuální materiály se tak mohou dostat až k miliardě diváků.