Aktuality

4. 7. 202214:07

Bezproblémové přílety zahraničních delegací do ČR zajistí Letiště Praha

O hladký přílet a odlet zahraničních delegací, které budou v průběhu českého předsednictví přijíždět do České republiky, se postará společnost Letiště Praha, a.s. S tou uzavřel Úřad vlády ČR v úterý 21. června 2022 smlouvu. Kvalitní zvládnutí tohoto úkolu přispěje k dobré prezentaci ČR v zahraničí.

Úřad vlády ČR, jakožto centrální koordinátor příprav a výkonu českého předsednictví v Radě EU, uzavřel dne 21. června 2022 smlouvu se společností Letiště Praha. Na jejím základě bude delegacím v průběhu českého předsednictví umožněn, mimo jiné, při jejich odletu vstup do letištních salónků se samostatnou bezpečnostní kontrolou.

Podepsaná smlouva je výsledkem mnohaměsíční spolupráce Úřadu vlády ČR se zástupci Letiště Praha, jejichž společným cílem je zajistit co nejlepší reprezentaci České republiky navenek. Přílety totiž budou první přímou zkušeností zahraničních delegací s organizací českého předsednictví a jejich kvalitní zvládnutí může přispět k zanechání dobrého prvního dojmu.

Zahraniční delegace budou do České republiky přilétat z celé Evropy. Většina delegací k tomu využije komerční lety, některé z nich, zejména ty přijíždějící na vrcholné akce, mohou ale přicestovat i speciálními lety na Terminál 4 pod správou Ministerstva obrany. Letiště Praha pro účely CZ PRES navýšilo personální kapacity a zajistí výzdobu v jednotném vizuálním stylu předsednictví.