Očekáváné události

16. 4. 200712:36

Oficiální návštěva předsedy vlády ČR ve Švédském království

Předseda vlády České republiky Mirek Topolánek bude ve dnech 17. a 18. dubna 2007 na oficiální návštěvě Švédského království.

Švédská vlajkaČeský premiér bude v průběhu návštěvy jednat se švédským předsedou vlády Fredrikem Reinfeldtem, dále s předsedou Parlamentu Švédského království Per Westerbergem a přijme ho také král Carl XVI. Gustaf. Obsahem jednání s nejvyššími švédskými představiteli budou mj. účast v mírových operacích na Balkáně a v Afghánistánu, regionální spolupráce mezi oběma zeměmi a politika ochrany lidských práv. ČR vítá švédské zkušenosti s přípravou předsednictví v Radě EU a vnímá je jako základ budoucí úzké spolupráce mezi oběma zeměmi. Diskutovat se bude také o energetické politice i o dalším rozšiřování EU.
Předseda vlády ČR se dále v doprovodu ministra průmyslu a obchodu ČR Martina Římana zúčastní semináře švédských a českých podnikatelů, sejde se s guvernérkou kraje Gotland Marianne Samuelsson, navštíví ekologickou farmu a prohlédne si teplárnu a elektrárnu na spalování biopaliv.


Tiskový odbor Úřadu vlády ČR
tiskovy.odbor@vlada.cz