Očekáváné události

21. 5. 200711:40

Výstava ze soukromého odkazu rodiny Kramářových

Předseda vlády České republiky Mirek Topolánek převzal záštitu nad výstavou, kterou k 70. výročí úmrtí prvního československého premiéra Karla Kramáře pořádá Úřad vlády ČR ve spolupráci s Národním muzeem pod názvem „Karel a Naděžda Kramárovi doma“.

Výstava je mimořádnou příležitostí k návštěvě části Kramářovy vily, která slouží k reprezentačním účelům předsedy vlády ČR. Pro návštěvníky je připraven odborný výklad o historii vily a osudech jejích stavitelů.

Zároveň si návštěvníci mohou prohlédnout osobní předměty i archivní dokumenty z pozůstalosti manželů Kramářových, z nichž nejcennější je diamantový náhrdelník Naděždy Kramářové. Součástí tohoto ojedinělého šperku je jeden z největších zasazených diamantů ve střední Evropě a veřejnost jej bude mít možnost vidět teprve podruhé v novodobé historii.

Výstava se koná v Kramářově vile, od 1.6. do 7.6. 2007, otevřeno bude denně od 10.00 -18.00 hod. Vzhledem k předpokládanému velkému zájmu o výstavu je nutné předem se zaregistrovat na e-mailu heldova.milada@vlada.cz nebo na tel. čísle: 224 002 254 od 8.00 hod. do 16.00 hod.

Tiskový odbor Úřadu vlády ČR
tiskovy.odbor@vlada.cz