Očekáváné události

3. 9. 200713:46

Výjezdní zasedání vlády ČR

Vláda ČR se ve středu, 5. září 2007, sejde na svém pravidelném zasedání. Její jednání tentokrát proběhne formou výjezdního zasedání a uskuteční se na zámku ve Spáleném Poříčí.

Na programu jednání budou mj.: Uvolnění finančních prostředků na radiokomunikační podporu služby cizinecké a pohraniční Policie ČR po vstupu do Schengenu, dále Pořízení a integrace kryptokomunikačních prostředků pro letouny Gripen a zajištění záručních a pozáručních oprav zbraňového systému SideWinder, či Směrnice vlády ke sjednávání mezinárodních smluv v rámci Evropské unie a k jejich vnitrostátnímu projednávání. Do programu jsou zařazeny též body Informace o stavu vyjednávání možného umístění radarové stanice systému protiraketové obrany ve vojenském újezdu Brdy a Problematika brdského regionu, ke kterým je přizváno podle geografického klíče 15 starostů okolních obcí a také hejtman Středočeského kraje Petr Bendl a hejtman Plzeňského kraje Petr Zimmermann.
Jednání vlády začíná na zámku Spálené Poříčí, Zámecká 1 v 9.00 hod. Příchod novinářů k zámku na fototermín je nejpozději v 8.15 hod. Po skončení jednání vlády bude tisková konference, jejíž začátek se plánuje na 11.30 hod. (příchod novinářů nejpozději v 11.00 hod.).

Tiskový odbor Úřadu vlády ČR