Aktuálně

26. 10. 200714:16

Vláda projedná použití SFRB ke krytí části nákladů spojených s výstavbou některých bytů

Na programu jednání vlády v pondělí 29. října 2007 jsou mj. následující body:

Návrh nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády o použití prostředků Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB) ke krytí části nákladů spojených s výstavbou bytů pro příjmově vymezené osoby. Cílem návrhu je změkčit podmínku pro poskytování dotace obcím na bytovou výstavbu se sociálním určením pro sociálně nejpotřebnější domácnosti s omezenými příjmy v případech, kdy investorem výstavby může být pouze obec.
Návrh zákona, kterým se mění zákon o zemědělství a zákon o Státním zemědělském intervenčním fondu je reakcí ministerstva zemědělství na Kontrolní závěr NKÚ z akce Podpora zemědělství a lesního hospodářství poskytovaná prostřednictvím Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu.
Změna usnesení vlády, kterým se mění usnesení vlády ze dne 10. října 2001 k organizačnímu a materiálnímu zajištění leteckých činností v Integrovaném záchranném systému. Navrhovaná změna upravuje zabezpečení činnosti záchranné služby tak, aby odpovědnost za zajištění vrtulníků pro provoz letecké záchranné služby včetně finančních prostředků byla uložena státu, prostřednictvím ministerstva zdravotnictví.