Aktuálně

29. 11. 200717:12

Ministerstvo vnitra a Česká pošta mají společné plány

Česká pošta by se podle ministra vnitra Ivana Langera měla stát místem pro elektronickou komunikaci občanů s úřady.

Ministr vnitra Ivan Langer spolu se svým náměstkem pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví Zdeňkem Zajíčkem a generálním ředitelem České pošty Karlem Kratinou dnes představili společné plány v rozvoji projektu eGovernment.

Podle slov Ivana Langera by se pošta měla stát místem pro elektronickou komunikaci občanů s úřady. „Chtěl bych vám vysvětlit, že spojení ministerstva vnitra a České pošty je spojení správné a logické. Česká pošta je pro nás klíčovým partnerem k realizaci několika kroků v rámci projektu eGovernment. Czech POINT totiž nepatří jen na úřady, ale především tam, kam jsou občané zvyklí chodit. A to je právě Česká pošta,“ řekl Ivan Langer. K projektu eGovernment podepsal ministr vnitra Ivan Langer a generální ředitel České pošty Karel Kratina společné memorandum.

Na kontaktních místech Czech POINT mohou lidé získat ověřené výpisy z obchodního, živnostenského rejstříku a z katastru nemovitostí. V budoucnu se počítá i s dalšími možnostmi a dokonce Česká pošta počítá s doručením formulářů až do bytu. Již příští rok se budou moci řididiči dozvědět na poště z terminálu kolik mají trestných bodů. Nyní je logo Czech POINTU na 74 přepážkách České pošty, od 1. ledna 2008 bude toto logo zdobit až 2000 přepážek České pošty.

Ministr vnitra Ivan Langer mimo jiné uvedl, že Česká pošta bude zkoumat možnost zahraniční expanze.