Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

25. 7. 2008 10:57

Expertka informuje o čerpání z Evropských fondů: Přes 500 schválených projektů je úspěšný výsledek

Ředitelka Odboru publicity a administrativní kapacity Národního strategického referenčního rámce Ing. L. Petříčková byla hostem dnešního online rozhovoru vládního portálu. Ve svých odpovědích na vaše dotazy nabídla celou řadu aktuálních informací pro zájemce o problematiku fondů Evropské unie.

Čerpání z evropských fondů je téma, které je pro mnohé zčásti zahaleno tajemstvím. Některé zprávy o stavu čerpání z fondů uvádějí, že schválených projektů, které budou dotovány z evropských fondů je minimum a prostředky tak nebude možné vyčerpat v plném rozsahu. Ve snaze rozptýlit informační mlhu  a uvést na pravou míru nepravdivé informace jsme na našich stránkách připravili rubriku Téma, která nabízí stručný přehled základních informací o fondech Evropské unie, jednotlivých operačních programech a také zásadních dokumentech, bez kterých by z těchto fondů Česká republika nemohla čerpat prostředky.

Rozhovor s Ing. L. Petříčkovou nabízí aktuální informace o stavu čerpání z fondů EU. Ptali jste se, jaká jsou pravidla pro čerpání z evropských fondů, jakým způsobem se řeší neoprávněné využívání prostředků z fondů a zajímal vás také vliv posilující české měny na objem prostředků určených pro čerpání na projekty. Do kdy přesně bude možné z fondů čerpat? Který operační program se těší největšímu zájmu? Jaký je přesný stav čerpání , kolik projektů bylo schváleno a kam se obrátit pro doplňující informace pro zájemce o čerpání z fondů? Na tyto a další otázky odpovídala Ing. L. Petříčková v rozhovoru, s jehož obsahem se můžete seznámit na této stránce.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie