Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací
Stránka byla přesunuta do archivu

24. 9. 2003 11:47

Aktuality z ORR

Změněno dne 6. května 2004.


Usnesením vlády ČR ze dne 25. října 2006 č. 1232 bylo rozhodnuto o přesunu problematiky koordinace regulatorní reformy v České epublice a reformy a modernizace ústřední státní správy z Úřadu vlády na Ministerstvo vnitra. Na MV vznikl odbor reformy regulace a kvality veřejné správy, který bude nadále tyto agendy koordinovat. Bližší informace včetně příslušných kontaktních údajů zveřejnéme v nejbližší době.
Březen 2006
Databáze konzultujících organizací DataKO je připravena pro ministerstva a další ústřední orgány státní správy. Jedná se o databázi kontaktů na nevládní organizace působící v nejrůznějších oborech, které jsou ochotné konzultovat připravované materiály legislativního i nelegislativního charakteru.
Pokud máte i vy jako zástupce profesního, odborného nebo občanského sdružení, zaměstnavatelského nebo zaměstnaneckého svazu, vědecké společnosti, podnikatelské asociace nebo jiné nevládní skupiny zájem o zařazení do DataKo, neváhejte a kontaktujte nás.

Únor 2006
V rámci snahy o zlepšování právního prostředí byla připravena iniciativa nazvaná Věnujte 10 minut pro zlepšení právního prostředí v ČR. Touto iniciativou chceme oslovit nejen podnikatele, ale všechny občany, nevládní organizace a zainteresované osoby, které se chtějí vyjádřit k právním předpisům České republiky a navrhnout jejich zlepšení. Cílem je snížit zatížení občanů i podnikatelské sféry plynoucí z regulace a celkově zjednodušit a zlepšit právní prostředí v České republice. Zde jsou k dispozici další informace a dotazník. Využijte prosím této příležitosti a napište nám Váš názor. Děkujeme.

Leden 2006
V rámci projektu B.1 "Efektivní horizontální komunikace a podpora tvorby celostátních strategií" proběhlo v polovině roku 2005 dotazníkové šetření ke zmapování stavu horizontální komunikace. Osloveny byly úřady ústřední státní správy prostřednictvím dotazníku zpracovaného pro šest agend, které jsou nejčastěji předmětem horizontální komunikace (viz vzorový dotazník). Závěry z dotazníkového šetření včetně doporučení pro další šetření a práci Projektového týmu B.1 jsou uvedeny v Souhrnné zprávě.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X