Aktuálně

25. 3. 200916:52

AVÍZO: A.Vondra se 26.3.2009 zúčastní European Business Summit v Bruselu:

AVÍZO: A.Vondra se 26.3.2009 zúčastní European Business Summit v Bruselu:
Místopředseda vlády pro evropské záležitosti se jako zástupce předsedy vlády a Evropské rady Mirka Topolánka zúčastní spolu s předsedou Evropské komise Josém Manuelem Barosem a prezidentem Businesseurope Ernestem-Antoinem Seilli?rem debaty a poté slavnostního galavečeru European Business Summit v Bruselu. Sedmý ročník summitu s názvem „Dare and Care: sustaining Europe's ambitions; Financing, Staffing and Greening“ pořádá společnost Businesseurope ve spolupráci s belgickou federací podniků s podporou Evropské komise a českého předsednictví.
Summit bude rozdělen do 3 bloků (financování, zaměstnávání a oživení), jež budou hlavními tématy pro 3 plenární zasedání a 15 workshopů. Summitu se zúčastní vysocí politici, akademici, zástupci podnikatelského sektoru i novináři. Cílem je nastavení dialogu pro evropskou politickou scénu a podnikatelské subjekty, výměna názorů jednotlivých účastníků s cílem vyhledání vhodných řešení, která by byla přínosná pro celou Evropu.
Mezi účastníky budou patřit mj. také komisař EK pro energetiku Andris Piebalgs, komisař EK pro vzdělávání, výchovu, kulturu a mládež Ján Figeľ, místopředseda EK a komisař pro obchod a průmysl Günter Verheugen, komisařka EK zodpovědná za problematiku zdraví Androulla Vassiliou a turecký prezident Abdullah Gül.

Media příležitosti pro novináře naleznete na internetové stránce:
http://www.ebsummit.eu/programme/press-events/


Tiskové oddělení - Kabinet místopředsedy vlády pro evropské záležitosti
Press Section - Executive Office of the Deputy Prime Minister for European Affairs

+420 224 002 657
eu-media@vlada.cz

Úřad vlády ČR/Office of the Government of the Czech Republic
Nábřeží Edvarda Beneše 4, 118 01 Prague 1, Czech Republic