Očekáváné události

22. 4. 200912:11

22. – 24. 4.: Premiér Mirek Topolánek navštíví Moldavskou republiku, stát Izrael a Palestinská autonomní území

Předseda vlády ČR Mirek Topolánek ve dnech 22. až 24. dubna navštíví Moldavskou republiku, stát Izrael a Palestinská autonomní území.
V Moldavské republice má na programu setkání s předsedkyní vlády Zinaidou Greceanii a s prezidentem Vladimirem Voroninem.

Návštěva Izraele bude příležitostí k setkání s představiteli nové vlády – s premiérem Benjaminem Netanjahuem a ministrem zahraničí Avigdorem Liebermanem. Stěžejními tématy jednání bude otázka pokračování izraelsko-palestinského mírového procesu, rekonstrukce pásma Gazy a aktuální situace v regionu Blízkého východu. Premiér Mirek Topolánek se setká také s předsedkyní opoziční strany Kadima a bývalou ministryní zahraničí Cipi Livni.

Ve čtvrtek 23. 4. v odpoledních hodinách premiér odcestuje do Ramalláhu, kde se setká s hlavními představiteli Palestinské národní správy – prezidentem Mahmúdem Abbásem a premiérem Salámem Fajjádem. Hovořit budou opět především o možnostech dalšího vývoje v mírovém procesu, aktuální situaci na Západním břehu a v Gaze a průběhu jednání o vytvoření palestinské vlády národní jednoty.

Tiskový odbor Úřadu vlády ČR
e-mail: tiskovy.odbor@vlada.cz
telefon: 22400 2795/2376/2860/2596
www.vlada.cz