Archiv zpráv pracovních a poradních orgánů vlády

3. 5. 200918:41

Národní ekonomická rada bude dále pokračovat

Designovaný premiér Jan Fischer dnes převzal od premiéra Mirka Topolánka NERV. Rada bude mít za úkol řešit parametry rozpočtu.

„Doporučil jsem všem členům NERVu, aby spolupracovali i s novou vládou po dobu trvání ekonomické recese. Další úkoly vlády i rady budou vyhodnocení protikrizových opatření a ekonomické otázky související s tím, jak se dostat k normálnímu ekonomickému stavu,“ řekl odstupující premiér Mirek Topolánek, který na dnešním jednání poděkoval všem členům NERVu za spolupráci.

 

Designovaný premiér Jan Fischer se při zasedání rady seznámil se s jednotlivými členy a společně se shodli, že jejich práce bude pokračovat i v letní překlenovací vládě.  Jedním z dalších úkolů NERVu také bude doporučení pro vytvoření státního rozpočtu v době hospodářské recese a debata o Euru.

 

„Těším se na spolupráci s NERVem s mojí vládou, která bude zaměřena mimo jiné na podnikatelské prostředí, boj proti korupci a boj proti byrokracii. Budeme diskutovat o zavedení Eura, ale v žádném případě nebude má vláda dělat politická rozhodnutí,“ dodal na tiskové konferenci Jan Fischer.

 

Národní ekonomickou radu vlády tvoří nyní devět členů. S další práce se omluvil Martin Jahn, který odstoupil z pracovních důvodů.