Aktuálně

25. 5. 200916:30

Vláda schválila programové prohlášení

Ministři se na dnešním jednání shodli na finální verzi textu programového prohlášení, který obsahuje půdorys, na kterém vláda vznikla, co lze od nové vlády očekávat a čím se bude zabývat.

Premiér Jan Fischer na základě dnešního usnesení vlády v úterý ráno požádá předsedu poslanecké sněmovny Miloslava Vlčka o svolání mimořádné schůze sněmovny, na které vláda požádá o důvěru.Předseda vlády chce až na této schůzi seznámit poslance i veřejnost s celým zněním programového prohlášení.

Vláda odložila schválení výdajů o týden

Přerušen byl na dnešním jednání vlády návrh ministra financí týkající se střednědobých výdajových rámců na léta 2010-2012. Eduard Janota na tiskové konferenci hovořil o sestavování rozpočtu, který by měl být v letech 2010 a 2012 se schodkem více než 150 mld. korun. Rozpočet je navržen úsporně, Janota předpokládá zmrazení růstu platů ve státní správě. Jednotlivá ministerstva budou mít určené výdajové limity, které si resorty zabezpečí podle svého uvážení.

Návrh zákona o audiovizuálních mediálních službách vláda neschválila z důvodu vysokých pravomocí, které jsou Radě pro rozhlasové a televizní vysílání přiznány. Vláda dále podpořila poslanecký návrh novely trestního řádu, která se týká například zveřejňování informací o odposleších - více zde.

Další informace o výsledcích jednání vlády jsou mezi tiskovými zprávami.